Cand ai adormit ultima oara la volan?

Cand ai adormit ultima oara la volan?

Imagineaza-ti urmatoarea situatie.

Este 21:13 seara, tocmai ce ai terminat de strans gratarul si lucrurile de la iarba verde. A fost o iesire reusita cu prietenii si familia, cu mancare buna si voie buna. Urcati cu totii in masina si va pregatiti pentru un drum de 2 ore spre casa. Te gandesti ca va zbura timpul si veti ajunge repede. 

Dupa nici 30 minute simti putina ameteala si parca ochii devin grei. Este ceva ce pare trecator, asa ca nu iti faci griji. Familia adoarme intre timp, toata lumea este obosita. Nu ai cu cine sta de vorba. Dai aerul conditionat mai tare si schimbi postul radio pe ceva mai antrenant. Pe la jumatatea drumului, ochii ti se inchid involuntar, mainile iti aluneca usor de pe volan, iar masina se indreapta spre santul din marginea drumului. 

Ai noroc. Te trezeste un clanxon puternic din spate, iar datorita sperieturii primesti un impuls de adrenalina. Opresti dupa un minut intr-un refugiu. Te odihnesti o ora si te juri ca niciodata nu vei mai porni obosit la drum.  

Acesta este doar un scenariu care se intampla si poate duce la accidente mortale. 1.893 de persoane si-au pierdut viata si alte 9.056 au fost ranite grav in urma accidentelor rutiere produse pe soselele din tara noastra in 2015, conform Inspectoratul General al Poliţiei Romane.

Condusul preventiv este responsabilitatea tuturor, atat pentru siguranta personala, a pasagerilor cat si a celorlalti participanti la trafic. De aceea, am decis si anul acesta sa fim parteneri si sa sustinem campania Fii treaz la volan!.

Este in puterea fiecaruia dintre noi sa promovam acest mesaj puternic pentru a evita viitoarele accidente rutiere.  Recomandam tuturor partenerilor si clientilor Edotec sa nu conduca obositi pe distante mari, sa nu se urce la volan sub influenta bauturilor alcoolice sau a anumitor medicamente si sa nu se lase distrasi de folosirea smartphone-urilor.

Vezi sfaturile Fii treaz la volan
Etichete: fii treaz la volan